In 1968 is er een serie over hem op tv. Heel inspirerend. Ik ben dan 20 jaar en druk aan het ontdekken wat mijn mogelijkheden zijn op tekengebied. Ik heb ongelooflijke bewondering  voor zijn universele interesses en zijn uitvinderscapaciteiten. Maar vooral zijn tekentalent

Mijn pastelkrijttekening van de musicus

Na een uitzending van het gedramatiseerde leven van hem ga ik naar zolder en begin zijn musicus na te tekenen met mijn geliefde materiaal. In zeven uur kopieer ik deze musicus. Ik begon om 8 uur s’avonds met tekenen en om 3 uur ‘snachts was het klaar en had ik het gevoel dat ik hem echt ontmoette, alsof hij aanwezig was. Een soort geestesverschijning. Over intensiteit gesproken. Ik tekende met vetkrijt, mijn geliefde Zwitserse Neocolor, dat ik aan de hete kachel verwarmde om olieverftoetsen te imiteren. Dit is het resultaat…

Ik hield me intensief met hem bezig, tekende een en ander na en schreef mijn commentaar erbij. Hoe snel hij bomen tekende met een waaier van lijnen en daaroverheen snelle halfcirkelvormige lijnen. Geniaal, altijd de snelste oplossing naar zijn doel zoekend. Zijn portretten fascineerden mij en daarom besteedde ik veel tijd, om ze na te tekenen.